project ontwikkeling 3
Vastgoed, ontwikkeling, bouw en beleggen
Vastgoed Vraagt om slimme keuzes

In de btw geldt als regel dat de levering en verhuur van vastgoed is vrijgesteld van btw-heffing. Op die regel bestaan echter tal van uitzonderingen. Sommige van die uitzonderingen zijn verplicht, sommige uitzonderingen zijn optioneel. Wij denken met u mee en zorgen dat u maximaal gebruik maakt van uw btw-kansen.

Wat u zich wellicht afvraagt

  • Hoe bespaar ik maximaal op btw en/of overdrachtsbelasting bij de aan- en verkoop, verbouw en verhuur van vastgoed?
  • Waarmee moet ik qua timing bij de aan- en verkoop en (ver)bouw van vastgoed rekening houden?
  • Wanneer is fiscaal gezien het beste moment om panden te slopen?
  • Welke invloed heeft het voorgenomen gebruik van het vastgoed op de btw en overdrachtsbelasting?
  • Haal ik een btw-risico van de verkoper in huis bij de aankoop van verhuurd vastgoed of aandelen in een vastgoedvennootschap of heeft de verkoper zijn ‘btw-zaakjes’ op orde? 
  • Hoe zit het met btw als ik als particulier een bedrijfspand aankoop?

VASTGOED BTW-SPECIALISTEN 

MR. DR. MATTHIJS VAN DER WULP

Mr. dr. Matthijs van der Wulp is sinds 1 december 2005 werkzaam als btw-specialist bij BTW-INSTITUUT. Hij studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast studeerde hij Fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (bachelor) en Tilburg University (master, accent indirecte belastingen). Sinds 2008 is Matthijs Hoofd Wetenschappelijk Bureau van BTW-INSTITUUT. In 2021 promoveerde hij aan Tilburg University. Daarnaast is hij sinds 2021 als universitair docent verbonden aan deze universiteit. Matthijs is een bekende spreker en schrijver over de btw-behandeling van vastgoedtransacties. Hij geeft lezingen en workshops, heeft tal van publicaties op zijn naam staan en is als vaste medewerker verbonden aan de fiscale vlakbladen Fiscaal tijdschrift FED, Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie (WPNR) en BtwBrief

VASTGOEDTRANSACTIES IN DE EUROPESE BTW

Na 8 jaar intensief onderzoek is mr. dr. Matthijs van der Wulp op 14 oktober 2021 gepromoveerd op zijn proefschrift "Vastgoedtransacties in de Europese btw". Een handelseditie van dit proefschrift is verschenen in de reeks Fiscale Monografieën van Wolters Kluwer.

Advies

BTW-INSTITUUT kan zorgen dat u tijdens het hele traject optimaal gebruik maakt van uw btw-mogelijkheden. Zowel bij de uitgaven- als inkomstenstromen. Schakel ons tijdig in, het liefst al in het prille begin van uw project waarbij u nog geen euro heeft uitgegeven en geen handtekening heeft gezet. Dan kunnen we het meeste voor u betekenen. Verkeerde afslagen onderweg kunnen namelijk achteraf soms niet meer gerepareerd worden.

Bezoekadres

Amstelwijckweg 17
3316 BB Dordrecht

Correspondentieadres

Postbus 9179
3301 AD Dordrecht

T: 078 - 622 54 52
F: 078 - 622 55 24
E: info@btwinstituut.nl

KvK: 244.281.70
BTW: NL.81.88.999.79.B01

Stel je vraag

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Heeft u een specifieke btw-vraag over vastgoed? Laat hieronder uw contactgegevens achter! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Actueel3 home BTW Instituut

Contact

Our specialists

VAT INSTITUTE is comprised of a large team of VAT experts, each with their own area of focus. We’ll give you the best possible specialist for whatever issue you might be facing. 

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close