BTW-scan

De wereld van btw verandert continu. Waar de btw-zaken vorig jaar nog perfect geregeld waren, kunnen ze dat nu ineens, door een wijziging van regelgeving, niet meer zijn. Dit kan, zonder dat u zich er bewust van bent, tot flinke problemen leiden bij uw clienten. Een BTW-scan biedt de oplossing. In korte tijd toont deze aan of uw client risico’s loopt. 

Risico's en kansen

Tussen een risico lopen en een kans mislopen zit ook nog ruimte. Wellicht volgt u netjes de geldende btw-regels, maar haalt u niet het maximale uit de mogelijkheden voor uw clienten. We zien dit vaak bij non-profit organisaties. De BTW-scan brengt de kansen aan het licht. 

Hier kijken we naar tijdens de BTW-scan

Aan de hand van de activiteiten, inkomsten en uitgaven brengen we het volledige btw-landschap in kaart. Welke inkomsten zijn belast, vrijgesteld of blijven buiten de btw? En wanneer ze belast zijn, in welke landen en tegen welk tarief is dat dan? Heeft uw client ten onrechte btw afgedragen of juist niet afgedragen waar dat wel had gemoeten? Welke mogelijkheden heeft uw client aan de voor- én de achterkant om btw af te trekken?

Vroeger, nu en in de toekomst

We kijken terug naar eerdere aangiften, of dit daadwerkelijk het maximaal haalbare betreft. We checken de huidige stand van btw-zaken om te zien of alles optimaal is ingericht. En we werpen een blik op de toekomst: hoe kunt u samen met uw client in geval van bijvoorbeeld veranderende activiteiten btw-kansen verzilveren en risico’s vermijden? 

Proactief nieuwe scan

Hebben we bij uw client een scan gedaan en verandert er iets in de btw-regelgeving dat effect op de fiscale positie zou kunnen hebben? Dan neemt BTW-INSTITUUT proactief contact met u of uw client op voor een nieuwe BTW-scan. Zo weet u zeker dat uw client altijd optimaal gebruik maakt van de btw-mogelijkheden en netjes aan alle actuele regelgeving voldoet. 

Wilt u weten of uw client op het gebied van btw risico’s loopt of kansen misloopt? Neem contact op met het BTW-INSTITUUT. We laten het u direct zien met de BTW-scan.

Actueel3 home BTW Instituut

Contact

Our specialists

VAT INSTITUTE is comprised of a large team of VAT experts, each with their own area of focus. We’ll give you the best possible specialist for whatever issue you might be facing. 

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close