Btw portaal

BTW-portaal

Op 18 september is het Btw-portaal gelanceerd: het meest complete en onafhankelijke actuele online btw-kennisplatform van Nederland. Het Btw-portaal is een initiatief van BTW-INSTITUUT in samenwerking met Novak, serviceorganisatie voor mkb-accountantskantoren. Het Btw-portaal gaat in op alle denkbare btw-onderwerpen waarbij u de inhoud direct in uw praktijk kunt toepassen. Bijvoorbeeld over btw-aftrek en vrijstellingen, maar ook over bijzondere regelingen. 

Het Btw-portaal is dynamisch, wat betekent dat dit actueel wordt gehouden met periodieke updates. Daarnaast worden met deze updates nieuwe onderdelen toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan schema’s, modelovereenkomsten en -brieven, overzichten van besluiten, wetteksten en jurisprudentie. Ook bestaat het voornemen om casussen op te nemen, waarin veelvoorkomende btw-problemen worden geschetst en hiervoor een oplossingsrichting wordt gegeven.

De voordelen van het Btw-portaal op een rij:
 • een compleet en actueel online naslagwerk op het gebied van de btw;
 • in begrijpelijke taal geschreven;
 • gemakkelijke zoekfunctie;
 • links naar rechtspraak en beleid waardoor de gebruiker ook deze informatie binnen handbereik heeft;
 • periodieke updates door ervaren specialisten;

Aanvragen

Het Btw-portaal is beschikbaar in WoodWing Scienta, het online platform voor kennisuitwisseling dat inmiddels zeer breed in de markt wordt gebruikt. Toegang tot het Btw-portaal kan eenvoudig worden aangevraagd via onderstaand aanvraagformulier.

Kosten

De jaarlijkse kosten voor een toegangslicentie bedragen € 595,--. Novak-leden ontvangen 20% korting (€ 475,--). Het aantal toegangslicenties voor het Btw-portaal kan eenvoudig worden uitgebreid tegen een vast bedrag van € 149,-- per jaar per extra licentie indien meerdere mensen binnen uw organisatie gelijktijdig het Btw-portaal moeten kunnen raadplegen. 

Maakt u reeds gebruik van WoodWing Scienta, dan kan het Btw-portaal eenvoudig aan uw eigen omgeving worden toegevoegd. In dat geval heeft u geen extra licenties nodig indien meerdere gebruikers gelijktijdig de inhoud moeten kunnen raadplegen.

Bekijk het handboek

 Wilt u het handboek inzien? Dat kan hier. 

Sfeerfoto

Contact

Onze specialisten

Machiel, Joanne en Daphne

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close