27 augustus 2012Wijziging Uitv.Besch. OB 1968 in verband met btw-verhoging

Op 1 oktober 2012 wordt het algemene btw-tarief van 19% verhoogd naar 21%. In verband met de btw-verhoging wordt de Uitv.Besch. OB per 1 oktober 2012 gewijzigd. De eerste aanpassing is een louter technische aanpassing van art. 10a Uitv.Besch. OB en regelt dat de btw die in de aankoopprijs van een nieuw vervoermiddel is begrepen 21/121 in plaats van 19/119 x aankoopprijs bedraagt.

De tweede aanpassing betreft art. 34b Uitv.Besch. OB. Dit artikel bepaalt dat de toepassing van btw-tarief van 6% op de levering, invoer en intracommunautaire verwerving van minerale olie voor verwarming ter bevordering van het groeiproces van tuinbouwproducten geschiedt bij wijze van teruggaaf. Deze btw-teruggaaf wordt verleend naar een percentage (verschil tussen algemene btw-tarief en verlaagde btw-tarief). In verband met de verhoging van het algemene btw-tarief met 2% is het percentage van de btw-teruggaaf verhoogd van 13% naar 15%.

Wilt u meer weten over de ins en outs van de btw-verhoging? Schrijf u hier in voor de praktijkbijeenkomst btw-verhoging op 24 september a.s. in Dordrecht!

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op