22 januari 2013Sms-alert Belastingdienst voor indienen btw-aangifte

De zogeheten Starterteams van de Belastingdienst helpen startende ondernemers om hun administratie goed in te richten en hun betalingsverplichtingen beter in de gaten te houden. Hierbij maken zij gebruik van verschillende kanalen. 

Zo kunnen startende ondernemers zich sinds vier maanden aanmelden voor een gratis sms-alert, waarmee zij eraan worden herinnerd om de btw-aangifte in te dienen en een eventuele betaling tijdig te verrichten. Deze maand ontvingen 8.000 startende ondernemers een sms van de Belastingdienst met een reminder voor de btw-aangifte over het vierde kwartaal van 2012. Het sms-alert zorgt nu reeds voor een daling van 40% van de groep zware verzuimers (ondernemers die meer dan drie keer hun btw-aangifte te laat hebben ingediend). 

Daarnaast beschikken de Starterteams van de Belastingdienst over een speciaal Twitteraccount voor startende ondernemers, @BDstarters, hebben zij instructievideo’s geplaatst op het YouTubekanaal van de Belastingdienst en zijn zij met een informatiestand aanwezig op de Webwinkel Vakdagen, die op 23 en 24 januari worden gehouden. 

Wilt u zich ook aanmelden voor de sms-alert van de Belastingdienst? U kunt zich abonneren door een e-mail met daarin uw telefoonnummer en BSN te sturen naar het e-mailadres smsalert@belastingdienst.nl.

Bron: Rijksoverheid.nl

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op