1 oktober 2014Registreer u voor Mini One Stop Shop-regeling!

Per 1 januari 2015 zijn (ook) elektronische, telecommunicatie- en omroepdiensten door in de EU gevestigde ondernemers aan particulieren in andere EU-lidstaten belast in het land van de afnemer. Tot 2015 zijn deze diensten belast in het land waar de dienstverlener is gevestigd.

Om te voorkomen dat aanbieders van deze diensten zich in tal van EU-lidstaten moeten registreren voor btw-doeleinden, is het mogelijk -het is niet verplicht!- ter zake van deze diensten in één lidstaat btw aan te geven en te betalen. Dit wordt de Mini One Stop Shop-regeling (hierna: MOSS-regeling) genoemd. Sinds 1 oktober 2014 kunnen ondernemers zich in Nederland registreren voor de MOSS-regeling door middel van het (digitaal) invullen van het formulier ‘verzoek registratie in Nederland voor betalen btw in andere landen’. Let op: voor binnen en buiten de EU gevestigde ondernemers moet een verschillend registratieformulier ingevuld worden!

Verricht u elektronische (IT-diensten bijv.), telecommunicatie- en/of omroepdiensten aan particulieren in andere EU-lidstaten? Registreert u zich dan z.s.m. en uiterlijk op 31 december 2014 voor de MOSS-regeling, zodat u vanaf 2015 direct de MOSS-regeling kunt toepassen en registratie(s) in andere EU-lidstaten voor deze diensten voorkomt.

Wilt u hulp bij deze registratie of meer informatie over de MOSS-regeling. Onze btw-specialisten helpen u graag! U kunt hiervoor contact opnemen via of telefoonnummer 088 – 298 98 98 of het e-mailadres info@btwplaza.nl.??

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op