15 februari 2013Onduidelijkheid btw-bedrag vermindering kleine ondernemersregeling

Ondernemers die onlangs aangifte hebben gedaan en de kleine ondernemersregeling hebben toegepast hebben mogelijk een te hoog btw-bedrag ingevuld. Bij het invullen van rubriek 5d (kleine ondernemersregeling) van de btw-aangifte kregen ondernemers de melding: ‘Let op! De maximale vermindering voor de kleineondernemersregeling die u kunt invullen is € 1.345. Dit bedrag geldt voor een heel kalenderjaar.

Deze melding is door veel ondernemers verkeerd begrepen. Het is de bedoeling dat de ondernemers in rubriek 5b de vermindering invullen waarop ze recht hebben. Deze vermindering is niet per se het maximale bedrag van € 1.345. De ondernemers moeten zelf in de gaten houden dat ze niet te veel terugvragen.

Als ondernemers aangifte hebben gedaan en hierin te veel btw teruggevraagd hebben dan moeten deze ondernemers dit voor 1 april 2013 herstellen. Dit kan door het indienen van een suppletieformulier. Na deze datum betaalt de ondernemer (heffings)rente over het bedrag dat ten onrechte is teruggevraagd.

Bron: Belastingdienst.nl.

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op