16 september 2014Nieuwe Toelichting op Tabel I Wet OB (6% btw)

De staatssecretaris heeft zijn toelichting op de posten in Tabel I behorende bij de Wet OB geactualiseerd. In Tabel I staan de goederen en diensten opgesomd die belast zijn met 6% btw. In dit besluit zijn vele actualisaties doorgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn:

  • gelegenheid geven tot sportbeoefening in een sportaccommodatie: de staatssecretaris heeft aangegeven dat het feit dat de ‘huurder’ van de sportaccommodatie zelf kleine onderhoudsdiensten verricht, zoals het maaien van gras, het verwijderen van onkruid of het trekken van lijnen, niet aan de toepassing van het 6%-tarief in de weg staat, mits de exploitant wel aanvullende diensten verricht bij de terbeschikkingstelling van de sportaccommodatie (schoonmaak, beveiliging etc). Daarnaast heeft de staatssecretaris denksporten, zoals schaken en bridge aangemerkt als sportbeoefening evenals zumba, streetdance, nia, polefitness, capoeira en sledehondensport. Ook Xco-walking en Xco-bootcamp kan sportbeoefening zijn indien een sportaccommodatie ter beschikking wordt gesteld (vertrek van en aankomst bij sportaccommodatie en gelegenheid bijv.).
  • optreden door uitvoerende kunstenaars: het leiden van repetities door dirigenten is belast met 6% btw indien deze samenhangen met en noodzakelijk zijn voor de uitvoering(en).
  • personenvervoer: de staatssecretaris meent dat ook het vervoer van een stoffelijk overschot onder het 6%-tarief voor personenvervoer valt.

Voor dit besluit en meer informatie over het 6%-tarief zie 5.2.?

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op