6 januari 2012Nieuw besluit heffing over privégebruik auto!

Op 20 december 2011 is het nieuwe besluit inzake de heffing over het privégebruik van de auto verschenen. In dit besluit is het bestaande beleid op een aantal punten verduidelijkt. Echter, ook na het verschijnen van het besluit bestaan er nog steeds onduidelijkheden.

In het memo inzake de heffing over het privégebruik van de auto wordt aan de hand van voorbeelden ingegaan op de oude en nieuwe regels voor het privégebruik van de auto. Tevens is in het schema heffing privégebruik auto beknopt en overzichtelijk weergegeven hoe de (forfaitaire) heffing over het privégebruik van de auto per 1 juli 2011 uitpakt.

Het Ministerie van Financiën heeft ons bevestigd dat er zeer binnenkort een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden op de website van de Belastingdienst geplaatst wordt over de btw-regels voor het privégebruik van de auto. Indien nodig zal na de publicatie van deze vragen en antwoorden het memo en/of het schema z.s.m. worden geactualiseerd.

De plaatsing van een modelbezwaarschrift inzake het privégebruik van de auto houden wij nog even aan in afwachting van het overleg tussen het Ministerie van Financiën en de brancheorganisaties over de (vereenvoudigde) procedure voor de massale bezwaren inzake te betalen btw voor het privégebruik van de auto en de publicatie van de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op