10 oktober 2014Natuur & Milieu: ‘Btw op groente en fruit verlagen en op ongezonde producten verhogen’

Naar aanleiding van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), waarin geconcludeerd werd dat we in de toekomst gezonder en duurzamer moeten eten, pleit de Nederlandse natuurbeschermings- en milieuorganisatie Natuur en Milieu ervoor om de btw op groente en fruit te verlagen naar 0% en de btw op vlees en producten met veel vet, zout en suiker te verhogen naar 21%.

“Momenteel krijgen consumenten de verkeerde prikkel: een kilo gehakt kost 3 euro en een kilo friet 1 euro. Veel groente kopen is naar verhouding duur. Dit moet anders: groente en fruit goedkoper, vlees en vet duurder,” aldus Sijas Akkerman van Natuur & Milieu. “Groente en fruit eten is eigenlijk goed voor alles: voor het milieu, voor je gezondheid en voor de Nederlandse economie.”

Volgens Natuur & Milieu is niet alleen de overheid, die de btw-tarieven zou moeten aanpassen, aan zet. Ook het bedrijfsleven moet actie ondernemen: marktpartijen en maatschappelijke organisaties moeten de handen ineen slaan om de consument te verleiden tot het eten van (veel) meer groente en fruit door innovatieve producten en diensten op de nieuwe eetmomenten af te stemmen. 

Zie 5 voor meer informatie over de geldende btw-tarieven.

Bron: Natuur & Milieu??

 

 

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op