22 oktober 2019Levering van zuurstofcompressors en lege zuurstofflessen belast met 21% btw

De Belastingdienst heeft gemeld op haar website vermeld dat de levering van zuurstofcompressors en lege zuurstofflessen belast is met 21% btw. De levering van een zuurstofconcentrator is daarentegen belast tegen het verlaagde btw-tarief.

De Belastingdienst stelt dat een zuurstofconcentrator een hulpmiddel is dat zuurstof uit de omgevingslucht haalt. De zuurstof wordt vervolgens met behulp van de zuurstofconcentrator aan een patiënt toegediend. De levering van een zuurstofconcentrator met toebehoren is om die reden belast tegen het verlaagde btw-tarief.

Met een zuurstofcompressor worden zuurstofflessen gevuld met de door een zuurstofconcentrator geproduceerde zuurstof. Een patiënt kan deze flessen gebruiken als hij of zij niet in de buurt van een zuurstofconcentrator is. Een zuurstofcompressor en lege zuurstofflessen zijn geen toebehoren van een zuurstofconcentrator. De werking van de zuurstofconcentrator is namelijk niet afhankelijk van de compressor en de lege flessen. De levering hiervan valt daarom belast met 21% btw. Dit geldt ook wanneer er tegelijkertijd een zuurstofconcentrator, die wel belast is tegen het 9% btw-tarief, wordt geleverd.

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op