20 december 2013Levering isolatiematerialen vanaf 1 januari 2014 belast met 21% btw

Recent heeft de Rijksoverheid een eindejaarspersbericht gepubliceerd inzake de wijzigingen in de belastingheffing met ingang van 1 januari 2014. Met betrekking tot de btw wordt ingegaan op de afschaffing van de integratieheffing en de verlenging van het 6%-tarief voor de renovatie en het herstel van woningen.

Per 2014 vindt een wijziging plaats met betrekking tot de toepassing van het 6%-tarief voor het aanbrengen van op energiebesparing gericht isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken van woningen die ouder zijn dan twee jaar. Tot op heden was het verlaagde tarief, naast de arbeidscomponent, eveneens van toepassing op de levering van materialen, indien deze materialen geen beduidend deel (dat wil zeggen: minder dan 50%) van de waarde van de totale dienst vertegenwoordigden. Vanaf 1 januari 2014 mag het 6%-tarief niet langer worden toegepast op de bij de isolatiewerkzaamheid gebruikte (isolatie)materialen. De levering van deze materialen is vanaf 2014 belast met 21% btw.

Het bericht meldt daarnaast dat het 6%-tarief mag worden toegepast op de arbeidscomponent van het aanbrengen van (isolatie)glas.

Zie 5.2 voor meer informatie over toepassing van het 6%-tarief.

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op