19 juni 2018Geen naheffing wegens btw-tariefsverhoging

Het kabinet wil niet dat ondernemers extra administratieve lasten ondervinden door de aangekondigde verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6% naar 9% met ingang van 1 januari 2019. Om die reden zal die Belastingdienst niet gaan naheffen op in 2018 betaalde prestaties die pas in 2019 plaatsvinden.

Btw-verhoging

De verhoging van het lage btw-tarief zal worden opgenomen in het Belastingplan 2019, dat komende Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Als de Tweede en Eerste kamer ermee instemmen dan is de verhoging per 1 januari 2019 een feit.

Voorbeelden

Het gaat hier bijvoorbeeld om concerten of sportevenementen die in 2018 al worden betaald, maar volgend jaar pas plaatsvinden. De tegemoetkoming geldt voor alle goederen en diensten waarop het verlaagde btw-tarief van toepassing is, zoals bijvoorbeeld ook stukadoor- en verfwerkzaamheden aan huis.

Lastenverlichting

Tegenover de geplande verhoging op het verlaagde btw-tarief staat een lastenverlichting op arbeid. Door het hele pakket aan maatregelen uit het regeerakkoord stijgt de koopkracht en daarmee de consumptie.

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op