14 september 2015Buitenlandse btw over 2014: terugvragen vóór 1 oktober 2015!

De btw op kosten die in 2014 in een andere lidstaat van de Europese Unie zijn gemaakt, moet vóór 1 oktober 2015 teruggevorderd worden. Het gaat hierbij om de btw op kosten van vervoer en transport, brandstof, hotel en restaurant, toegang tot beurzen en congressen etc. 

De regels over wat wel en niet terugvorderbaar is, kunnen per land verschillen en btw-ondernemers laten zich dan ook vaak afschrikken door de te volgen procedures. Een btw-ondernemer kan de verzoeken tot teruggave van btw uit de andere lidstaten van de Europese Unie elektronisch indienen bij de Nederlandse Belastingdienst. Om de portal te kunnen gebruiken, heeft de btw-ondernemer inlogcodes nodig. Deze codes aangevraagd kunnen worden bij de Belastingdienst.

 Als u ondersteuning zoekt bij het verwerken van uw teruggaveverzoeken, kan BTW-PLAZA u behulpzaam zijn. Voor teruggaveverzoeken die het jaar 2014 betreffen kunt u het beste direct telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen, gezien de korte periode waarin deze verzoeken nog ingediend kunnen worden.

Het is uiteraard ook mogelijk om nu reeds de btw over het 1e en 2e kwartaal van 2015 terug te vorderen. Met de recent geïntroduceerde teruggavetool voor btw en accijns van BTW-PLAZA kunt u gemakkelijk voor uzelf of uw cliënt de btw uit het buitenland terugvorderen voor 2015. Alle benodigde informatie en relevante documenten over en voor uw teruggaveverzoeken vindt u op één plek online in een beveiligde omgeving. U bent zelf direct betrokken bij het teruggaveproces, maar wij zorgen ervoor dat de verzoeken correct en tijdig worden ingediend. Bovendien verzorgen wij de communicatie met de buitenlandse belastingdiensten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BTW-PLAZA via info@btwplaza.nl of 088 – 298 98 98.

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op