26 april 2019Bewegen in een vacuümcabine belast met 21% btw

De Belastingdienst heeft gemeld op haar website vermeld dat het bewegen in een vacuümcabine geen sport is en daarom valt onder het algemene btw-tarief.

Het verlaagde btw-tarief is van toepassing op het geven van gelegenheid om te sporten in een sportaccommodatie. Het begrip ‘sport’ ziet op activiteiten waarbij fysieke inspanning en training van fysieke vaardigheden voorop staan. Of een activiteit wordt aangemerkt als sport, wordt beoordeeld naar gangbaar spraakgebruik en/of maatschappelijke opvattingen.

Bij het bewegen in een vacuümcabine zit de klant tot zijn of haar middel in een afgesloten cabine. Tijdens zo’n sessie (vacuümtherapie) wordt de cabine afwisselend vacuüm getrokken terwijl de klant met een lage intensiteit stept of fietst. Zo’n sessie zou zorgen voor een goed figuur, slanken en minder cellulitis, en een betere gezondheid.

Bewegen in een vacuümcabine is het middel om vacuümtherapie te kunnen ondergaan. Bij het bewegen in de vacuümcabine staan fysieke inspanning en training van fysieke vaardigheden volgens de Belastingdienst dus niet voorop. Er is geen sprake van sportbeoefening en daarom valt het bewegen in zo’n cabine onder het algemene btw-tarief.

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op