25 juli 2013Belastingdienst verstrekt nog geen btw-nummer aan particulier met zonnepanelen

De Belastingdienst heeft via een persbericht op zijn website laten weten vooralsnog geen btw-nummers te verstrekken aan particulieren voor het produceren van elektriciteit met zonnepanelen.

Het Ministerie van Financiën beraadt zich nog op de gevolgen van de uitspraak van het HvJ EU in de zaak Fuchs. In deze zaak werd geoordeeld dat een huiseigenaar btw-ondernemer is voor de levering van opgewekte elektriciteit aan de energieleverancier. In afwachting van de uitkomst van dit beraad worden vooralsnog geen btw-nummers afgegeven.

Particulieren met zonnepanelen die reeds een btw-nummer hebben aangevraagd, ontvangen van de Belastingdienst een brief waarin wordt aangegeven dat de aanvraag wordt afgehandeld zodra het ministerie een standpunt heeft ingenomen.

 In het memo btw & zonnepanelen wordt ingegaan op ingegaan op de reikwijdte en de gevolgen van het arrest Fuchs. Leden van BTW-PLAZA kunnen dit memo gratis downloaden, niet-leden kunnen het memo bestellen via info@btwplaza.nl voor € 50 excl. btw.

Meer weten over wat we u kunnen bieden?

De btw-specialisten helpen u graag verder.

Bel ons op of vul ons contactformulier in.

neem contact op