4 juni 2015Belangenorganisaties bouwsector starten petitie ‘BTW-Nee’ voor behoud 6%-tarief

De belangenorganisaties Zelfstandigen Bouw en Kwaliteitsvakman.nl zijn recent een campagne gestart voor het behoud van het 6%-tarief voor de arbeidscomponent van verbouwingen en renovaties van woningen die meer dan twee jaar als zodanig in gebruik zijn. Deze tijdelijke maatregel, die vanaf 1 maart 2013 van kracht is en daarna diverse keren is verlengd, vervalt per 1 juli 2015 definitief. 

De belangenorganisaties roepen op om op de website www.btw-nee.nl een petitie te tekenen. Met deze petitie willen de organisaties het kabinet duidelijk maken dat het nog ‘veel te vroeg’ is om de maatregel te beëindigen. 

De belangenorganisaties noemen als redenen voor hun actie dat de toepassing van het algemene btw-tarief van 21% slecht is voor de werkgelegenheid in de bouw en de sectoren die van de bouw afhankelijk zijn. ”Het gaat momenteel iets beter in de sector”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. “Maar het herstel is nog broos en dreigt in de kiem te worden gesmoord als per 1 juli de btw weer omhoog gaat naar 21 procent. Dat is slecht voor de werkgelegenheid in de bouw en aanverwante sectoren en remt het economisch herstel. Iedereen heeft dan ook belang bij het lage btw-tarief.” 

Daarnaast moedigt de afschaffing van het 6%-tarief ‘beunhazen en zwartwerken’ aan, aldus Zelfstandigen Bouw en Kwaliteitsvakman.nl. Tot slot zorgt de afschaffing van het 6%-tarief er volgens de belangenorganisaties voor dat woningen slechter zullen worden onderhouden. 

De petitie is inmiddels 14.649 keer digitaal ondertekend.

Zie